Veel gestelde vragen

Lees hier de meest voorkomende vragen die wij krijgen.
Heb je toch nog extra vragen? Aarzel niet en contacteer ons:

Hoe mijn haarwerk dragen onder bepaalde weersomstandigheden?

Jouw haarwerk is niet zo kwetsbaar als u wellicht zou denkt. Een beetje regen is geen probleem. Laat uw haarwerk gewoon drogen. Uw haarwerk komt steeds in zijn oorspronkelijke vorm terug.

 

Hoe kan ik het best mijn haarwerk onderhouden?

Om uw haarwerk in goede conditie te houden is het belangrijk om het regelmatig te kammen en te wassen. Bij haarwerken tot en met  schouderlengte is het aangeraden om elke avond uw haarwerk te kammen. Zeker in het nekgedeelte. Zo voorkom je dat het gaat klitten.

Hoe vaak moet ik mijn haarwerk wassen?

Afhankelijk van de graad van transpiratie. Ervaar je een onaangename geur dan ik het raadzaam je haarwerk te wassen.

Gaat mijn haar groeien onder het haarwerk?

Ja, de haarwerken zijn zodanig vervaardigd dat de hoofdhuid genoeg kan ademen.

Wat zijn de zwakste punten aan mijn haarwerk?

Het lace front is zeer gevoelig. Daar mag je niet aan trekken. Grote scheuren betekenen meestal het eind van uw haarwerk.

Ook de nekpartij moet steeds goed uitgekamd worden, om klitten tegen tegen te gaan.

 

Kan ik een tegemoetkoming of terugbetaling krijgen van het ziekenfonds?

Er is een mogelijkheid van tegemoetkoming of terugbetaling van het ziekenfonds en/of aanvullende hospitalisatieverzekering. Alle nodige documenten om bij u aanvraag te voegen, krijgt u mee bij uw aankoop.

Kan ik als transgender ook bij jullie terecht voor een pruik of haarwerk?

Ja, wij helpen jou in alle discretie. Het leven van een transgender persoon is niet altijd gemakkelijk, maar wel uitdagend. Het kiezen van een perfect haarwerk hoort daarbij. Bij ons komt u terecht in een huiselijke sfeer in alle discretie. We werken enkel op afspraak zodat we de nodige tijd voor u kunnen vrijmaken in een afgesloten ruimte waar pottenkijkers niet welkom zijn. Meer lezen

Mijn chemo sjaaltjes of pruik remmen haargroei na chemo af?

Sommige mensen vergelijken haar wel eens met een plantje en denken dat het zuurstof en lucht nodig heeft om te groeien. Maar dit is niet waar. Je haar groeit vanbinnen uit en het is de conditie van je haarwortels die bepaalt hoe en hoe snel je haar opnieuw gaat groeien na de chemo. 

Of je een pruik of een chemosjaaltje of -mutsje draagt, heeft daar helemaal geen invloed op en remt dus je haargroei NIET af. Zolang jij je eerste haren nog te kort vindt om opnieuw blootshoofds rond te lopen, kan je dus met een gerust hart je pruik of chemo hoofddoekjes blijven dragen. 

Bron: ROSETTE LA VEDETTE

 

Is de samenstelling van een pruik altijd hetzelfde?

Onze haarwerken zijn verkrijgbaar als kant en klare standaardmodellen of als maatwerk. U kan een keuze maken uit synthetisch, echt haar of een een combinatie van 30% echt haar en 70% Hightech Fiber ®. 

Naast het gebruik van synthetisch of echt haar, kan een pruik ook verschillend opgebouwd zijn. Bij ons vindt u veel verschillende soorten, waaronder pruiken met lace front, monofilament haarwerken of katoenen pruiken. 

Een lace front pruik heeft als het ware een stukje net of lace vooraan de pruik. Je ziet er de huid nog door. De lace front kan zich enkel bovenaan bevinden of helemaal van oor tot oor lopen. Deze techniek zorgt voor een natuurlijk overkomende haarlijn en scheidingen. Mensen met alopecia, haaruitval of andere kunnen zeker baat hebben bij het kiezen voor dit type pruik. 

Monofilament pruiken of haarwerken hebben een voorkant gemaakt uit huidkleurige microtule. Dit lijkt sterk op de hoofdhuid. Je ziet bijna geen stiksel of andere aanwijzing dat u een haarwerk draagt. Meer informatie? Klik hier of contacteer ons.

Heeft u vragen of wenst u een afspraak te maken? Wij helpen u graag!

n

Wij zijn verhuisd!

ons nieuwe adres is

Astridstraat 13
9620 Zottegem